Юрій Сивоконь: Екофлешмоб під час фестивалю-грандіозне видовище

25.04.2019 10:20
image

Старший викладач кафедри хореографічних дисциплін  музичного мистецтва і хореографії Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка Юрій Сивоконь дав оцінку ХІ Міжнародному фестивалю «Об’єднаймо дітей мистецтвом».  

«Враження чудові, цього року була дуже широка географія учасників, а майстерність колективів стала ще вищою. Організація вже традиційно чудова, тут навіть додати нема чого. Що стосується екофлешмобу, то це взагалі грандіозне видовище, тому що скільки дітей в одному місці викликало захват. До цього були флешмоби, але такий масовий вперше. Що стосується професіоналізму колективів, то хореографію оцінив навіть київський член журі Богдан Харлим, адже в сучасній хореографії багато течій, а діти підхопили усі направлення. Видно, що керівники колективів багато працювали з дітьми. Рівень дітей виріс, а з кожним роком вони стають все сильнішими. Велике значення мають майстер-класи, які проходять під час фестивалю. Діти можуть безкоштовно займатися, а не їхати до Києва, наприклад, і платити великі гроші», - зауважує Юрій Сивоконь.
image
image
«На цьому фестивалі завжди така позитивна аура, ми, члени журі, намагаємося по-доброму підказувати учасникам, як бути ще кращими.  Я бачу щороку, що дітям фестиваль цікавий. І навіть цей момент змагання між колективами проходить без заздрості  один до одного, діти «відриваються», спілкуються з масою інших таких же дітей. Це ж важливіше, ніж сидіти за комп’ютерами і нічого більше не бачити. Скажу ще: Артем Стрижаков та Олександра Ткаченко – молодці, оскільки ніхто в країні не проводить таких фестивалів безкоштовно, вони єдині в Україні», - констатує Сивоконь.

Втім членів журі вразили не лише вокалісти, а й читці.  Нова номінація - «Читці художнього слова» стала «родзинкою» фестивалю, а діти порадували артистизмом професійний склад журі.

«Я вже не перший рік є членом журі, і щороку фестиваль стає все масштабнішим. Організатор Олександра Ткаченко – молодець, вона завжди додає щось нове щороку, якусь нову «фішку». Цього року вона запросила сучасну українську співачку і разом із дітьми був проведений флешмоб та встановлений рекорд. Захід присвятили чистоті довкілля, а це дуже важливо і пізнавально для всіх. Цього року також була введена нова номінація - «Читці художнього слова», де діти також показували себе – читали монологи і гуморески. Це та сфера, яка мені ближча, судити було дуже цікаво. Ще я помітила, що з кожним роком діти стають впевненішими в собі і за це велика подяка керівникам. Кожен колектив, кожна дитина – індивідуальні», - поділилася враженнями актриса театру імені Марка Кропивницького Дарія Завгородня.
image
image
image
image

Як повідомляв DOZOR, у Кіровограді пройшов ХІ Міжнародний фестиваль «Об’єднаймо дітей мистецтвом», організатором якого є Культурно-мистецький фонд «Перспектива» Артема Стрижакова.  У рамках фестивалю відбулися виступи вокальних, хореографічних колективів, а також читців. Під час відкриття заходу відбувся масштабний концерт та майстер-клас з виконання пасадоблю, ча-ча-ча та віденського вальсу від народного артиста України  Григорія Чапкіса.

Також в рамках другого дня фестивалю на головній площі  міста учасники хореографічних колективів взяли майстер-клас у столичного хореографа Богдана Харлима, а також стали учасниками танцювального джему на головній площі міста.

Крім цього, діти встановили національний рекорд України, взявши участь у наймасштабнішому танцювальному екофлешмобі. Одночасно на вулиці Дворцовій танцювали 1264 дитини.  Завершився фестиваль феєричним концертом, під час якого визначили переможців та гранд-призерів заходу.

Переглядiв: 849