Топ - 6 найгучніших злочинів у Кіровограді за 2018 рік

30.12.2018 12:50

Кіровоградщина знаходиться на третьому місці в країні за рівнем злочинності. І хоча, за даними прокуратури області рівень кримінальних правопорушень в регіоні знизився на 14,4%,  у 2018 році і області, і в Кіровограді, сталося чимало резонансних злочинів. Медіапортал DOZOR вирішив проаналізувати найгучніші з них та з’ясував, на якій вони стадії розслідування. 

1. Зникнення 17-річної Діани Хріненко

Мабуть, не знайдеться жодної людини на Кіровоградщині, яка б не знала про зникнення Діани - 17 річної жительки села Суботці Знам’янського району, яка не повернулася додому після святкування Дня Незалежності. Протягом чотирьох місяців пошуків було проведено низку експертиз особистих речей дівчини та двох осіб, які можуть бути причетними до скоєння злочину, пошуки за допомогою кінологів, водолазів, волонтерів, Нацгвардії, поліції та екстрасенсів. Втім досі позитивного результату немає.

Останні цьогорічні ухвали, які зареєстровані в Єдиному реєстрі судових рішень наприкінці грудня, стосуються нових експертиз. Зокрема, 15 телефонних номерів операторів «Лафсел», «Київстар», ПрАТ «ВФ Україна». Крім цього, на чергову експертизу передано мобільний телефон Діани «SAMSUNG J3», який знайшли неподалік від місця її зникнення. Версія щодо місцезнаходження дівчини у Дніпрі, вочевидь, також розглядається. Згідно з ухвалою суду, проводяться експертизи стосовно відеоматеріалів з ТЦ «Вавілон», на яких зображена дівчина, схожа на Діану.

image

2.  Заморена голодом дитина

У серпні країну сколихнула шокуючи подія, яка сталася на Кіровоградині. Нагадаємо, у Новоукраїнці 4-річного сина депутата райради Олександра Мольченка примусово відібрали через критичний стан хлопчика та госпіталізували в дитячу обласну лікарню. Вага дитини становила трохи більше семи кіло, що вдвічі менше за норму. Протягом двох місяців лікарям вдалося поставити дитину на ноги та допомогти у наборі ваги, відновленню організму.

image

Нещодавно батьків позбавили прав стосовно чотирирічного хлопчика. Зараз продовжуються судові засідання щодо відібрання трьох доньок подружжя Мольченків, які також мають занизьку вагу.

«Зараз досудове слідство завершене і справа найближчим часом буде передана до суду, вона на завершальній стадії», - повідомили наразі у прокуратурі області.

3. Замовне вбивство

6 листопада в обласному центрі на вулиці Великій Пермській невідомий вистрілив у чоловіка. Місто сколихнула нещодавня подія, коли невідомий вистрелив двічі у чоловіка неподалік супермаркету. 40-річний іноземець загинув на місці події. Невдовзі правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві – 33-річного раніше судимого за тяжкі злочини кіровоградця.

Попередньо у прокуратурі заявили, що це замовне вбивство та повідомили, що до злочину причетне злочинне угрупування у складі трьох осіб. Ще двох підозрюваних – замовника та пособника, які не були раніше судимими, також затримали. Суд обрав для двох підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, втім апеляція скасувала рішення через позитивні характеристики підозрюваних та брак доказів і ухвалила іншу міру запобіжного заходу – домашній арешт.

image

4. Вбивство на центральному перехресті

У лютому в обласному центрі на перехресті вулиць Гоголя та Великої Перспективної вбили 25-річного чоловіка. Лікарі зафіксували чисельні ножові поранення в області серця, несумісні з життям - потерпілий помер в кареті «швидкої».  

Правоохоронці затримали підозрюваних у вбивстві - 51-річного чоловіка та його 49-річного товариша. Конфлікт виник через особисті неприязні відносини нібито через жінку. Досудове слідство завершили, наразі справа розглядається у суді. 

5. Зґвалтування дитини у ліфті

Подія сталася в одній із багатоповерхівок на вулиці Вокзальній. За інформацією, невідомий зайшов разом з 10-річною дівчинкою у ліфт та познущався над нею, примусивши  до статевого акту. Камери відеоспостереження зафіксували обличчя ймовірного зловмисника. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження, зловмисника вдалося знайти, але виявилося, що на рахунку неповнолітнього ґвалтівника – не один епізод подібного злочину.

«Особу встановили, це підліток, якому на момент скоєння злочину було 16 років. Правоохоронці задокументували два епізоди зґвалтування -10-річної дитини та 24-річної дівчини. Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом направлено до суду», - повідомили у поліції області.

6. ДТП із чотирма загиблими

Ця смертельна ДТП сталася у травні на трасі під селом Суботці Знам’янського району. Внаслідок лобового зіткнення двох легкових автомобілів «Toyota» та «Volkswagen» загинули чотири особи, у тому числі двоє дітей 2014 та 2015 р.н., які перебували в автомобілі «Toyota Highlander».

«У справі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт перебуває на розгляді у Знам’янському міськрайонному суді. Уже відбулося підготовче засідання і наразі справу почали розглядати по суті», - повідомили у коментарі медіапорталу DOZOR в прес-службі обласної прокуратури.

image
Переглядiв: 4164