Як у Кропивницькому стартували масштабні змагання з робототехніки (ФОТОРЕПОРТАЖ)

08.02.2020 10:14
image

В обласному центрі у Льотній академії стартував відбірковий турнір з  робототехніки First Lego League, сьогодні, 8 лютого. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, відбірковий турнір з робототехніки, який проходить за Міжнародною STEM-програмою First Lego League, проходить в Кропивницькому вдруге. У змаганнях беруть участь понад сто дітей віком від 9 до 16 років з різних областей України, зокрема, Полтавської, Миколаївської, Кіровоградської.

«Цей чемпіонат в Україні з’явився для того, щоб надихнути дітей займатися дослідницькою діяльністю, щоб вони розуміли, як важливо користуватися не лише тим, що є сьогодні, а створювати нове, бути попереду існуючих розробок. Дуже важливо, щоб діти об’єднувалися в команди. Мета турніру не в змаганнях між собою, не перші, другі чи треті місця, а змагання з темою сезону. Цьогорічна тема – будівництво міст. Кожному відомо, що зараз відбувається в Китаї, тому кожен має зрозуміти, наскільки важливо, щоб місто було для людей, щоб всі мешканці міста були відповідальні, щоб кожне місто було безпечним та комфортним. Коли діти розуміють проблематику і що від їх ідей може залежати майбутнє,  це надихає», - зазначила засновник ГО «Інноваційні освітні технології» Оксана Стоєцька.
image
image
image
image
image
image

За словами керівника програми First Lego League  Германа Демидова, основна ідея турніру в тому, що діти змагаються з проблемою і це доноситься до них під час підготовки.

«Діти приїжджають і розуміють, що хтось посяде місце чемпіона, проте у немає змагань один з одним. У всіх головна ідея – представити свої здобутки, все що вони дізналися, збудували, представили суддям та іншим командам. Основна ідея – у поширенні своїх знань. Діти представляють свій інноваційний проект, який показує вирішення проблеми», - зазначив Герман Демидов. 
image
image
image
image
image
image
image

За словами начальника Льотної академії Сергія Неділька, заклад вже звик приймати такі масштабні змагання та допомагати молоді проявляти свою креативність.

«Торік, коли цей конкурс у нашій академії пройшов вперше, я зрозумів, що це наймасштабніший конкурс, який у нас був. Конкурс – це відбір талановитої молоді, інноваційних та креативних проектів, які можуть змінити світ. І цей конкурс – механізм для змін. За статистикою, лише два відсотка молоді зможуть видавати креативні зміни постійно, щодня. І вони сьогодні тут, - зазначив Сергій Неділько. – Такі заходи  - шлях України до майбутнього. А ці діти зроблять Україну інноваційною, щасливою, процвітаючою».
image
image
image
«Ми беремо участь у цих змаганнях з 2015 року. У 2018 році наша команда стала чемпіоном України, а в 2019 році ми брали участь у всесвітньому фестивалі у Х’юстоні і наша команда перемогла в одній з номінацій та привезла чудовий кубок. Це враження на все життя. Цьогоріч ми вирішили почати все з початку та привезли до Кропивницького новий проект – «Розумний дім». Діти розробили дуже цікавий 3-D формат старт-будинку з усіма необхідними гаджетами: сигналізацією, автоматичним увімкненням світла, підігрівом підлоги і таке інше», - поділилася директор ЗОШ І-ІІІ ступенів  №1 міста Горішні Плавні Наталія Дягай.

Протягом турніру гості заходу мають змогу відвідати зали та переглянути самостійно те, як працюють діти.  Церемонія закриття турніру та нагородження відбудеться о 15.30.

image
image
image

 

 

 

Переглядiв: 2759